Bemutatkozás

gandhiÉNsolo

Hegedüs Zsuzsannának hívnak, 1968-ban születtem, férjemmel Pilisvörösváron élünk, közös jazz együttesünkben mainstream jazzdalokat énekelek.

Középfokú egészségügyi végzettségem révén az emberi test fizikai felépítésével, működésével, annak betegségeivel és hagyományos, orvosi úton való gyógyításával ismerkedtem meg korábban. Úgy éreztem, hogy ezek az eljárások nem minden esetben nyújtanak megoldást, és sok betegség hasonló vagy más módon újul ki, jelenik meg.

Mindig is érdekelt az élet misztériumának, az egészség – betegség meglétének, azok változásainak mélyebb megértése. Különböző ezoterikus tanítások, iskolák (Reiki, Tűzjárás, Asztrológia, Angyalterápia) megtapasztalása és elvégzése közben, 1996-ban találtam meg és járom azóta is azt az utat, – a jógát – melyen keresztül segítséget tudtam nyújtani azoknak, akik testi-lelki megpróbáltatásokon mentek át és velük gyakorlom közösen a jóga tanításait. A klasszikus jógaterápiás tanulmányaimat 25 évvel ezelőtt az ennek megfelelő iskolában végeztem el, alternatív mozgás-és masszázsterapeuta titulussal. 

Az általam tartott JÓgaEGYÜTT-Létek rávezethetnek bennünket arra, hogyan ismerhetjük meg testünket, annak üzeneteit, és hogyan használhatjuk annak önmagát gyógyító mechanizmusait. Az élőben előadott vezetett meditáció mintegy alapot ad ennek, megláttatva lelkünk képi üzeneteit. Gondolatainkat a fejből a szívbe vezeti és nyitja meg az önmagunkban rejlő teremtő erőt az öngyógyító folyamatok beindítására.
Az Együtt-Lét meditációs szakasza így lelkünkön keresztül készíti elő a fizikai testet a gyakorlatok (ászanák) könnyebb végrehajtására. A testgyakorlatok (testünk átmozgatása, csavarása, hajlítása) hatása az egész test minden rendszerére kiterjed.

A közös gyakorlásban kulcsszerepet kap a helyes légzés, mely születésünk óta minden pillanatban az Élethez köt bennünket. A levegő, melyben ott a minősítésmentesség, hiszen együtt kell lélegeznünk mindenki, aki a Földön lélegzik. Így a foglalkozásokon senkit, tehát magunkat sem minősítjük, hanem az osztatlan figyelem, a szeretet középpontjába helyezzük. Ez a minőség vezet el minket önmagunk és sorsunk elfogadásához, a megértés és önmagunk fontossága helyez minket a gyógyulás útjára, teszi életünket teljessé. Így a JÓgaEGYÜTT-Léteken a gyakorlók megismerkednek a jógának, a test-lélek-szellem egységére kifejtett hatásával. Egy foglakozás másfél óra időtartamú. Asztrológiai tanulmányaimat felhasználva, mind a gyakorlatokat (testmozgás), mind az általam elmondott vezetett meditációt igyekszem a leghatékonyabb gyógyítás szolgálatába állítani – használva a Hold épp aktuális állatövi jegyben való tartózkodását.

Sára lányom révén tizenhárom évig egy antropozófiai szemléletű közösséghez, a solymári Fészek Waldorf Iskolához tartoztunk, amely megtanította számomra is követni a NapÉv ritmusait. Így a JÓgaEGYÜTT-Léteken figyelemben tartom az Évkör Ünnepeit – Húsvét, Pünkösd, János Nap stb.-, amelyek segítenek nekünk visszatérni a Forráshoz, így megerősítve magunk , és harmonizálva a bennünk és körülöttünk zajló életfolyamatokat.

A jógafoglalkozásokat jelenleg Pilisszentivánon tartom. Igény szerint  egyéni jógaterápiát is alkalmazok, amelynek keretében akár házhoz megyek, akár az otthonomban kialakított nyugalmas jógahelységben van lehetőség privát konzultációra, mozgásra.

2006 óta minden nyáron tartok meditációs jógatábort a horvátországi Hvar szigeten. 2011-ben, először szerveztem Vitorlás Jógatábort azaz HAYOGA tábort az Adrián. Itthon meditációs napokat, jógaelvonulásokat szervezek az ország energetikai helyeire, melyek a NapÉv ünnepköréhez szorosan kapcsolódnak.

2007 óta okleveles dúla vagyok. Nőként, anyaként szeretek támaszt adni és megérezni a rezdüléseit annak a nőnek, aki anya lesz. Jógaterapeutaként szeretek segíteni azon embereknek, akiknek indulási nehézségeik vannak az életben. Meditációs csoportjaimon bensőségesen alkalmazott gyönyörű terápia az újjászületés dúla gyakorlata.

Négy esztendeig  szakértőként dolgoztam a pilisszentiváni Napsugár Életházban, ahol a böjtöléssel foglalkoztunk. A 7 napos, a 3 napos illetve az általam vezetett JógaBöjtben az odaérkezők megtapasztalhatták, hogy a böjt nem más: mint tudatos lehetőség az életünk jobbá tételére, megváltoztatására. Azért szervezek ilyen jellegű jógacsoportokat, mert megtapasztaltam, hogy az életfeladatunkra történő ránézéshez szükséges a lelassulás. Továbbá szükséges, hogy táplálék helyett az aktuális problémákon “rágódjunk”, s hogy a bennünk megteremtődött csendben meghallhassuk Énünk üzeneteit életutunk irányára. 

2010-11 között Aldea Benedek irányításával Aquakontakt terápiát tanultam és előzetes egyeztetéssel egyéni és páros kezelésre is lehet nálam jelentkezni. Ez a fajta terápia nem más, mint egy gyógyító vízi masszázs és ugyanakkor egy csodálatos vízi „utazás” belső lényünkhöz, a szabad áramlás és a pillanat erejének megélésével. Ennek a kezelésnek állandó helye a Dunakanyarban található Termál Hotel Visegrád, amelynek kupola medencéjét használom ezen alkalmakkor.

Sorsom, amely teljesen összeforrt a jóga, a  meditáció és a bennem lévő saját belső halhatatlan erőforrással arra bíztat mindenkit, hogy jöjjön el, adja meg az esélyt magának.

Hiszem, hogy  az ilyen együttlétek nyithatják meg az önmagunkban lévő legmagasabb gyógyerőt: a szívünkben élő szeretetet erőt, amely elvezet az életünk egészségesebb és boldogabb megéléséhez.

NAMASTE!

Hírdetés

Minden vélemény számít

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: